Sziasztok!
A mai finomságot egy étteremben ettem először, s rögtön az egyik kedvenc desszertem lett, mert elképesztő könnyű, s mégis rendkívül tápláló a magas fehérje tartalma miatt.
Miért jó még?
- magas káliumtartalom (serkenti a vérkeringést, jó hatással van a szívre és az érrendszerre)
- segíti az izomnövekedést, és a hízást is
- koleszterinszintre is jó hatással van (csökkenti)
- K-vitamint tartalmaz, amely jó az agyi funkciókra (Alzheimer-kór ellen jó)
- idegrendszerre is jó hatással van
- serkenti az emésztést (puffadás ellen jó)
- magas a vastartalma
Ügyelj viszont arra, hogy átlátszóra főzd! Állítólag ciántartalma miatt kell arra figyelni, hogy jól meg legyen főzve. Nyersen tehát semmiképp ne együk! Ma hagytam, hogy kicsit kemény maradjon a belseje (ahogy a képen is láthatod), s nem lett semmi bajom. De Ti mindeképp főzzétek meg rendesen! 😉