Tavaszi nagyböjt receptek No. 39: Tápiókapuding

Sziasztok!

A mai finomságot egy étteremben ettem először, s rögtön az egyik kedvenc desszertem lett, mert elképesztő könnyű, s mégis rendkívül tápláló a magas fehérje tartalma miatt.

Miért jó még?

  • magas káliumtartalom (serkenti a vérkeringést, jó hatással van a szívre és az érrendszerre)
  • segíti az izomnövekedést, és a hízást is
  • koleszterinszintre is jó hatással van (csökkenti)
  • K-vitamint tartalmaz, amely jó az agyi funkciókra (Alzheimer-kór ellen jó)
  • idegrendszerre is jó hatással van
  • serkenti az emésztést (puffadás ellen jó)
  • magas a vastartalma

Ügyelj viszont arra, hogy átlátszóra főzd! Állítólag ciántartalma miatt kell arra figyelni, hogy jól meg legyen főzve. Nyersen tehát semmiképp ne együk! Ma hagytam, hogy kicsit kemény maradjon a belseje (ahogy a képen is láthatod), s nem lett semmi bajom. De Ti mindeképp főzzétek meg rendesen!  😉