Tavaszi nagyböjt receptek No.32: Paradicsomos sült padlizsán

Sziasztok!

Ennek az előételnek a receptjét az egyik tanítványom súgta, akinek volt szerencséje egy 3 Michelin-csillagos  étteremben a séftől megtudni az elkészítés részleteit.

Szóval hajrá! Már a Michelin-csillagra hajtunk!  😎

A legjobb, hogy még egészséges is! Ugyanis sokszor figyelmen kívül hagyják főzés során a remekműveket alkotók, hogy bizonyos ételek párosítása rendkívül leterheli az emésztőrendszert, s puffadást, illetve savat okoznak, hosszútávon pedig betegségekhez vezethetnek. Íme azon párosítások listája, amelyet az ajúrvéda ősi tudása nem ajánl:

Tej  🙅🏽  hús, gyümölcs, hal, joghurt, só

Bab  🙅🏽  gyümölcs, sajt, tojás, hal, tej, hús, joghurt

Gyümölcs  🙅🏽  tej, joghurt

Gabona  🙅🏽  gyümölcs

Méz  🙅🏽  azonos mennyiségű gheevel (tisztított vajjal), főzve MÉREG

Forró italok  🙅🏽 mangó, sajt, hal, hús, keményítő, joghurt

Citrom  🙅🏽  uborka, tej, paradicsom, joghurt

Dinnye  🙅🏽  minden, különösen tejtermékek, tojás, olajban sült étel, gabona, keményítő, ÖNÁLLÓAN KELL FOGYASZTANI!

Burgonya, paradicsom  🙅🏽  dinnye, uborka, tejtermékek

Retek  🙅🏽  banán, mazsola, tej

Joghurt  🙅🏽  gyümölcs, sajt, hal, forró italok, hús, tej, burgonya, paradicsom, padlizsán

Joghurtot SOHA NEM SZABAD FŐZNI, AHOGYAN A TEJFÖLT SEM!

Sajt  🙅🏽  gyümölcs

További intelmek:

Állott étel

Túlzott mennyiségű nyers, zöld, leveles zöldség

Túlzott mennyiségű ecetes vagy erjesztett étel

Fagylalt, tej  🙅🏽  este, éjszaka

Nem évszaknak megfelelő táplálkozás

Ezek a párosítások, szokások csak akkor okoznak betegségeket hosszútávon, ha rendszeresen a fentiek szerint étkezünk. Érdemes pár étkezési szokásunkat átgondolni…  🧐