Sziasztok!
Ennek az előételnek a receptjét az egyik tanítványom súgta, akinek volt szerencséje egy 3 Michelin-csillagos étteremben a séftől megtudni az elkészítés részleteit.
Szóval hajrá! Már a Michelin-csillagra hajtunk! 😎
A legjobb, hogy még egészséges is! Ugyanis sokszor figyelmen kívül hagyják főzés során a remekműveket alkotók, hogy bizonyos ételek párosítása rendkívül leterheli az emésztőrendszert, s puffadást, illetve savat okoznak, hosszútávon pedig betegségekhez vezethetnek. Íme azon párosítások listája, amelyet az ajúrvéda ősi tudása nem ajánl:
Tej 🙅🏽 hús, gyümölcs, hal, joghurt, só
Bab 🙅🏽 gyümölcs, sajt, tojás, hal, tej, hús, joghurt
Gyümölcs 🙅🏽 tej, joghurt
Gabona 🙅🏽 gyümölcs
Méz 🙅🏽 azonos mennyiségű gheevel (tisztított vajjal), főzve MÉREG
Forró italok 🙅🏽 mangó, sajt, hal, hús, keményítő, joghurt
Citrom 🙅🏽 uborka, tej, paradicsom, joghurt
Dinnye 🙅🏽 minden, különösen tejtermékek, tojás, olajban sült étel, gabona, keményítő, ÖNÁLLÓAN KELL FOGYASZTANI!
Burgonya, paradicsom 🙅🏽 dinnye, uborka, tejtermékek
Retek 🙅🏽 banán, mazsola, tej
Joghurt 🙅🏽 gyümölcs, sajt, hal, forró italok, hús, tej, burgonya, paradicsom, padlizsán
Joghurtot SOHA NEM SZABAD FŐZNI, AHOGYAN A TEJFÖLT SEM!
Sajt 🙅🏽 gyümölcs
További intelmek:
Állott étel
Túlzott mennyiségű nyers, zöld, leveles zöldség
Túlzott mennyiségű ecetes vagy erjesztett étel
Fagylalt, tej 🙅🏽 este, éjszaka
Nem évszaknak megfelelő táplálkozás
Ezek a párosítások, szokások csak akkor okoznak betegségeket hosszútávon, ha rendszeresen a fentiek szerint étkezünk. Érdemes pár étkezési szokásunkat átgondolni… 🧐