Sziasztok!
Ma elkezdődött a böjt időszakának 2. fele, s recept helyett a csíráztatásról készítettem egy videót, illetve a mikrozöldségek fontosságáról írnék egy picit. Főleg a téli, kora tavaszi időszakban, amikor kevés a friss zöldség és gyümölcs, érdemes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csírát fogyasztanunk. Fontos, hogy csak csíráztatásra szánt magokat használjunk fel. (Bioboltokban kapható magok.)
Miért jók a csírák?
Mivel annyi csíra van, ahány zöldség, érdemes utánanézni, hogy nekünk melyik a legjobb. Lsd.: itt.
Általában elmondható viszont, hogy:
- aktív antioxidánsokat tartalmaz, melyek segítenek a rák megelőzésében
- jelentős az aminosav-, az enzim- és az ásványi anyag tartalmuk
Ahogy Dr. Hovanecz Anikó (ajúrvédikus jógaterapeuta képzésen volt a tanárnőm ) 2 percben remekül összefoglalja:
Egyetek nap, mint nap 1 maroknyit! 🌱🌞 🌱
🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱 🌱
Ui. A csíráztató tál aljába lecsorgó vizet a fűszernövényeidre öntsd mindig! Elképesztő egészégesek lesznek tőle a bazsalikomok, rozmaringok, petrezselymek.