Tavaszi nagyböjt receptek No.24: Mikrozöldségek csíráztatása

Sziasztok!

Ma elkezdődött a böjt időszakának 2. fele, s recept helyett a csíráztatásról készítettem egy videót, illetve a mikrozöldségek fontosságáról írnék egy picit. Főleg a téli, kora tavaszi időszakban, amikor kevés a friss zöldség és gyümölcs, érdemes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csírát fogyasztanunk. Fontos, hogy csak csíráztatásra szánt magokat használjunk fel. (Bioboltokban kapható magok.)

Miért jók a csírák?

Mivel annyi csíra van, ahány zöldség, érdemes utánanézni, hogy nekünk melyik a legjobb. Lsd.: itt.

Általában elmondható viszont, hogy:

  • aktív antioxidánsokat tartalmaz, melyek segítenek a rák megelőzésében
  • jelentős az aminosav-, az enzim- és az ásványi anyag tartalmuk

Ahogy Dr. Hovanecz Anikó (ajúrvédikus jógaterapeuta képzésen volt a tanárnőm ) 2 percben remekül összefoglalja:

Egyetek nap, mint nap 1 maroknyit!  🌱🌞 🌱

🌱  🌱  🌱  🌱  🌱  🌱  🌱  🌱

Ui. A csíráztató tál aljába lecsorgó vizet a fűszernövényeidre öntsd mindig! Elképesztő egészégesek lesznek tőle a bazsalikomok, rozmaringok, petrezselymek.