Sziasztok!
Ma sem volt túl sok időm főzni, ráadásul a hűtő is elég üres volt már. Répa viszont mindig van itthon, úgyhogy lett egy jó kis répakrémleves ebédem kölessel, csicseriborsóliszttel készült császármorzsával. A császármorzsás receptet holnap osztom meg Veletek.
A gyerekek itthon mindig kifiguráznak, hogy titokba mindenbe rakok kurkumát. “Még a muffinba is!” – Pedig nem is. 😇
A zöldséges ételeimbe viszont valóban belecsempészek mindig egy keveset, mivel rendkívül jó gyulladáscsökkentő, segíti a májműködést, emésztést. Ugyanakkor ügyelni kell a kis mennyiségre, mert a gyomorsav termelődését serkentheti, és amit magamon megfigyeltem, hogy nagyobb mennyiségben szárított.
Ha kurkumát használsz a terápiás hatása miatt akkor az alábbiakra ügyelj:
-Csak hevített formában érvényesülnek a jótékony hatásai. (Így turmixba nem édemes rakni.)
-Feketeborssal főzve megtöbbszöröződik a hatása.
-Kis mennyiségben fogyaszd akár naponta!
Jó étvágyat, jó egészséget!
☺️