Hagymaleves – megfázásos időszakra

Szeretném ma megosztani Veletek az új kedvenc levesemet, amely jól fel fog melegíteni Benneteket ezeken az esős, nyákos napokon.
Amiért gyógyleves most ez:
  • Feloldja a nyálkát a megfázásos időszakokban (zöldfűszerek).
  • A kurkuma gyulladáscsökkentő, vértisztisztító, immunrendszert erősíti, csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet, s a májsejtek regenerálódását is segíti. (Amennyiben epeköved van, vagy csak érzékeny a gyomrod, kurkumamentes kókusztejszínnel főzz!)
Hozzávalók:
  • 3-4 ek szőlőmagolaj / ghí (tisztított vaj) / vaj
  • 7 db közepes méretű vöröshagyma
  • bors (kurkuma felszívódásának hatékonyságát növeli)
  • 1,5 tk szárított kakukkfű
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 2 – 3 db babérlevél
  • 1 l víz
  • 2 dl kurkumás kókusztejszín (ALDI)
Elkészítés:
  1. A hagymákat csíkokra vágom, miután leszedtem a héját.
  2. Az olajat / vajat felmelegítem (kb. 6-os fokozaton indukciós főzőlapon) és üvegesre párolom a fűszerekkel miközben néha-néha megkeverem. Kb. 40-45 perc után érnek össze az ízek rendesen.
  3. Ezután ráöntöm a vizet, s 5 percig főzöm. Majd a kókusztejszínnel ismét 5 percig főzöm.
  4. Olajon pirított kenyérkockákkal, vagy levesgyönggyel érdemes tálalni.

Remélem Nektek is legalább annyira fog ízleni, mint nekünk!