Szeretném ma megosztani Veletek az új kedvenc levesemet, amely jól fel fog melegíteni Benneteket ezeken az esős, nyákos napokon.
Amiért gyógyleves most ez:
- Feloldja a nyálkát a megfázásos időszakokban (zöldfűszerek).
- A kurkuma gyulladáscsökkentő, vértisztisztító, immunrendszert erősíti, csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet, s a májsejtek regenerálódását is segíti. (Amennyiben epeköved van, vagy csak érzékeny a gyomrod, kurkumamentes kókusztejszínnel főzz!)
Hozzávalók:
- 3-4 ek szőlőmagolaj / ghí (tisztított vaj) / vaj
- 7 db közepes méretű vöröshagyma
- só
- bors (kurkuma felszívódásának hatékonyságát növeli)
- 1,5 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított rozmaring
- 2 – 3 db babérlevél
- 1 l víz
- 2 dl kurkumás kókusztejszín (ALDI)
Elkészítés:
- A hagymákat csíkokra vágom, miután leszedtem a héját.
- Az olajat / vajat felmelegítem (kb. 6-os fokozaton indukciós főzőlapon) és üvegesre párolom a fűszerekkel miközben néha-néha megkeverem. Kb. 40-45 perc után érnek össze az ízek rendesen.
- Ezután ráöntöm a vizet, s 5 percig főzöm. Majd a kókusztejszínnel ismét 5 percig főzöm.
- Olajon pirított kenyérkockákkal, vagy levesgyönggyel érdemes tálalni.
Remélem Nektek is legalább annyira fog ízleni, mint nekünk!