Sziasztok!
Itt a böjt, a tavasz, s végre lehet mindent kitakarítani kívül-belül, ami már nem szolgálja a boldogságunkat, egészségünket.
Az elengedés témáját már most hétvégén is erősen lehetett érezni, s aki elkezdett hangolódni a szervezetének kipucolására, hirtelen szembesülhetett az egyszerű, mégis egészséges ételek receptjeinek hiányával.
A héten azt a merész ígéretet tettem, hogy minden nap megosztok itt egy receptet, mert többen megkérdeztétek, hogy mit is főzzetek, amikor épp böjtöltök.
A böjt nem feltétlenül a hús megvonása az én olvasatomban, hanem minden olyan kerülése, amely nem az egészségemet szolgálja, s inkább csak tovább szennyezi a szervezetemet. Nálam ezek a “szervezet szennyezők”, amelyeket kerülök: FINOMÍTOTT SZÉNHIDRÁTOK (cukor, fehérliszt), HÚS, állati eredetű ételek (amit megengedek magamnak: vaj, tojás), adalékanyagokkal teli & tartósítószeres előre csomagolt élelmiszerek. Hangsúlyozom, hogy ez az én listám, s mindenki maga figyelje meg, hogy mi az, ami feltölti a testét energiával hosszú ideig (ezt edd!), s mi az ami lehúzza, s tompul tőle (ezt kerüld!).
A mai ebédemet 3 perc alatt raktam össze maradékokból. Persze a rizs megfőtt magától 30 perc alatt, de azzal nem volt sok dolgom.
No1. Fűszeres barnarizs tahiniöntetes madársalátával
Hozzávalók
1/2 bögre barnarizs + só, bors, kurkuma, kardamom, mazsola, őrölt kömény
Öntethez:
Keverd össze (egy kis edényben) a következőket:
1 ek tahini (szezámmag krém)
3 evőkanál olivaolaj
1 ici-pici almaecet
1/2 tk mustár
1 tk juharszirup (csak ha szeretnéd édesíteni)
Önts a barnarizsre kétszeres mennyiségű vizet, s fűszerezd sóval, őrölt borssal. Pottyants bele egészben 3-4 szem kardamomot, 1/2 teáskanálnyi kurkumát, s egy csipet őrölt köményt. Ó! És ha szereted a mazsolát, azt is rakhatsz bele egy fél maroknyival.
Főzd amíg meg nem puhul a rizs, s hagyd fedő alatt kissé összeérni, kihűlni. Majd tálald madársalátával, feketeszezámmal, s önts rá a tahiniöntetből! Össze is keverheted, s akkor a képen látható mai ebédemet fogod megkapni.
Egészségedre!😘