Ingyenes bemutató óra – Funkcionális Gerincjóga

<<< Funkcionális gerincjóga tanfolyam >>>
🕉 INGYENES BEMUTATÓ ÓRA 🕉 – 2019. április 19. 10.00-11.00

Egy nagy álmom teljesült nemrég: elvégeztem Bene Máté NMPT instruktor képzését, így a jóga mellett egy fantasztikus eszközt kaptam a kezembe, hogy segíthessek azoknak, akiknek FÁJ A HÁTUK, szeretnék megelőzni a GERINCSÉRVET, vagy már túl vannak egy gerincsérven, és el akarják kerülni, hogy kiújuljon.
A tanultak és az eddigi tapasztalataim alapján egy 4 alkalmas Funkcionális Gerincjóga TANFOLYAMOT hoztam létre, ahol a NMPT teljes gyakorlatsorát és korrekciót elsajátítják a résztvevők.

Mit kapsz a Bemutató órán?

Ennek a tanfolyamnak a BEMUTATÓ ÓRÁJÁN (ápr.19. Nagypéntek 10:00-11:00) röviden beszélünk a testről, mint biotensegrity modellről; arról, hogy miért nem működik az “erősítsük meg a törzsizmokat” típusú old school hozzáállás, és szó lesz arról, hogy milyen esetekben javasolt az NMPT, majd megtanuljuk az NMPT gyakorlatsor alapelemeit és korrekciós gyakorlatait.

Mire jó az NMPT?

👍 segít az ülő életmódból származó degeneratív mozgásszervi problémák esetén
👍 korrigálja az idegrendszer rossz mozgásmintáit, javítja a testtartást
👍 segít elkerülni a gerincbetegségek kiújulását
👍 hatékony csípőízületi és térdízületi kopás ellen – mert a miofasciális erővonalak balanszírozásával az ízületek terhelése optimalizálható
👍 segít megelőzni a mozgásszervrendszer öregedésének tulajdonított fájdalmakat
👍 segít olyan tüneteket és problémák esetén, mint a befagyott váll, tenisz és golfkönyök, gerinc és állkapocs ízületi eredetű fülzúgás, szédülés

Az NMPT, azaz a Természetes Mozgásminta Tréning lényege, hogy speciális gyakorlatokkal ÚJRAPROGRAMOZZUK az idegrendszert, megtanuljuk használni azokat az izmokat, melyeket a helytelen életmódból és testtartásból adódóan “elfelejtettünk”.

Az emberi test eredendően az egyenetlen talajon való járásra van kalibrálva, az izmok precíz, összehangolt működése erre lett programozva. A modern kori ember viszont a nap nagy részében ül, a karjait és a fejét előre nyújtva.
Ebből adódóan a természetes mozgásmintát átírja az idegrendszer: egyes izmokat szükségszerűen túlműködtet (ezek túlnyúlnak, befeszülnek) míg mások szinte teljesen kikapcsolnak (elgyengülnek, elsorvadnak).

Az NMPT rendkívül PRECÍZ, CÉLIRÁNYOS gyakorlataival megtanuljuk a helyes mintát, újra bekapcsoljuk a nem használt izmokat, nyújtjuk a megrövidült és lazítjuk a túlerőltetett izmokat.
A módszert Bene Máté PORCKORONGSÉRV SPECIALISTA, fizioterapeuta dolgozta ki. A nála végzett NMPT szakemberek ismerik, és edzéseiken, óráikon alkalmazzák módszerét, mely nagy segítség lehet nyak, váll, derék és ízületi fájdalmak, valamint gerincsérv gyanúja esetén.

Mit kapsz a 4 alkalmas tanfolyamon?

Az órákon célirányos gyakorlatokkal a helyes minta újratanulására késztetjük a mozgásrendszert, mégpedig egy nagyon egyszerű, de rendkívül precízen végrehajtott gyakorlatsorral.
Persze ez a munka csak akkor tud hatékony lenni, ha a “hardver”, a test ízületei, lágyrészei képesek felvenni az ideális helyzeteket. Ennek érdekében egy lényeglátó strechning és statikus erősítő sorozatot is tartalmaz az NMPT rendszere, hogy az “egyesítő” gyakorlatok a lehető leghamarabb hatékonyan gyakorolhatóvá válhassanak.
A helyes mozgásmintát kitartó munkával, rendszeres és pontos gyakorlással lehet elsajátítani. Ebben a folyamatban nagyon fontos az instruktor feladata: korrigálja a háttérben futó hibás mintákat, és folyamatosan futtatja azokat a korrekciós modulokat, melyek letiltják a kóros reflexeket és kijavítják a hibás működést.
Emiatt a gyakorlatokat egy egymásra épülő, 4 x 60 perces tanfolyam keretei között sajátítjuk el.

Szeretettel várlak péntekenként ! 💚

👉 Tudnivalók:
🙏🏼 A férőhelyek korlátozottak, így ha szeretnél részt venni az ingyenes bemutató órán, küldj egy megerősítő e-mailt az eszti.cseri@gmail.com címre.
💡 Ha a FUNKCIONÁLIS GERINCJÓGA TANFOLYAMRA jelentkeznél, azt is ezen az e-mail címen tudod megtenni.
Május 3.-án indul a 4 alkamas tanfolyam (május 24.-én lesz az utolsó alkalom), péntekenként 17:00-18:00-ig. A teljes tanfolyam ára 12000 Ft/ fő, amiből 15% kedvezményt kapsz ha a nyílt napon befizeted.

🍀 Bármilyen kérdésed van, írj vagy hívj:
Cseri Eszti +36 70/ 54 346 54
eszti.cseri@gmail.com
🙏